donderdag 20 oktober 2016

Roxy uit Boekarest


Roxy uit Boekarest

Lieve, maar ietwat schuchtere Roxy, zoekt een fijn plekje om zichzelf te mogen zijn, gewoon er zijn!
Roxy heeft in haar 7-jarig leventje nog niet veel liefde mogen ontvangen, terwijl ze er zo naar verlangt. Gered van een zwaar leven in de straten van Roemenie heeft ze een tijdje bij een liefdevolle vrouw gewoond, samen met 4 andere honden in een heel klein appartement. Omdat deze plek niet toereikend was voor haar ontwikkeling, is ze naar Nederland gekomen en is ze nu in opvang bij 3 andere honden en 3 katten.
Roxy is een ontzettend lief hondje, en is het vertrouwen in de mens nog niet verloren. Ze is bescheiden aanwezig, moet nog erg wennen aan knuffelen en aaien, maar doet wel al pogingen om contact met je te maken. Ze gaat graag mee naar buiten, loopt keurig aan de riem en vindt de aanwezigheid van een andere hond fijn. Ze heeft nog wel wat tijd nodig om los te komen, en omdat het in deze groep honden iets te druk voor haar is zouden wij haar graag snel doorplaatsen naar een plek waar ze zich definitief mag gaan hechten.
Ze is een middelmaat hondje met de nodige littekens zichtbaar van het leven dat ze geleid heeft, zoals wat blijvende krassen op haar snoet en een half staartje, wat haar wel een heel aandoenlijk uiterlijk geeft. Ze heeft iemand nodig die alle tijd en rust heeft om haar te geven wat ze nodig heeft en die het een uitdaging vindt om te zien hoe ze zich nog verder kan ontplooien. Ze kan heel goed bij katten geplaatst worden en kippen laat ze ook met rust.
Een warm mandje, goede voeding en veel liefdevolle aandacht zullen wonderen verrichten bij dit gevoelige hondje.
Durf jij het met Roxy aan? Ze verdient het!
Roxy is gesteriliseerd, ingeënt, gechipt en heeft een Europees paspoort.

Bij interesse graag een mailtje sturen met wat informatie over de gezinssamenstelling, hoe u woont (is de tuin omheind?), het wandelen en de evt aanwezige huisdieren. En natuurlijk hoe vaak en hoe lang Roxy bij u alleen zou moeten zijn.

Op de foto's hieronder gemaakt in de tuin van het opvanggezin in Noord-Friesland is Roxi de geheel witte hond.













Roxy leefde de laatste jaren in en shelter in Boekarest, van de dodingswet gered door Carmen Costea.
Maar Roxy kwijnde daar weg en werd niet helemaal goed verzorgd. Toen besloot Carmen Roxy als 5de hond in haar 32m2 kleine flatje te nemen.





De reis in de bus naar Nederland





Bij Carmen thuis









Nu Roxy in Nederland is op zoek naar een 'for ever home' heeft Carmen Daisy (vh fat girl), de moeder van Roxy vanuit het shelter in huis genomen naast haar andere honden.

Filmpjes van Carmen Costea
uit Boekarest






Hier wandelen wij in mei met Carmens honden, Roxy zit dan nog in het shelter



Hieronder Carmen Costea en Mona Semeniuc, de eigenaar van het shelter, waar Roxy zat. Wij waren daar dit jaar en hebben een voedseldonatie gegeven. Dat zie je op deze foto



  Monica met Dirkje en Michiel in het shelter
\

Toen we de tweede dag het shelter verlieten, zag ik Roxy uit de verte naar Carmen kijken en geluid maken. Ze wilde zó graag..............




en nog wat foto's van de kennel waar Roxi met de andere honden van Carmen zat, waaronder Fat Girl, nu Daisy de moeder van Roxy




Geen opmerkingen:

Een reactie posten